I miss you gravely, Mr. Potter

Ph. Weheartit.


Känslan av att gå och lägga sig när man är supertrött!

Ph. Weheartit.


Back to life baby!

Hej. Jag har ett liv igen. SÅ HIMLA SKÖNT!

Är tidigt på väg hem från Josefin + fina vänner. Det känns så bra att verkligen göra saker? Att gå utanför huset, ni vet?

Var inte foreveralone igår heller! Kollade inte på ett enda avsnitt Vänner, utan jag var uppe, städade, lagade mat och hängde med Emilia och Elin. Finaste älskade (haha <4) vännernaaaa.

Ååh vi kollade på Contaigon ikväll. Varför? VARFÖR? Som om jag inte var förstörd nog och redan går omkring med alcogel överallt? It will never stop now - enough is never enough!

Ville mest visa att jag lever. Eh och ha något att göra ledsna jag väntar på att syster ska hämta mig från stationen hehe. Vill ju inte se hur lonely ut som helst - jag har ju er! Haha puss fina. Saknar sommaren förresten!! Snart mina barn är vi där igen.


Hello Friends

Jag veeeeet att jag bara skriver om hur tråkigt jag har det/ hur sjuk jag är. Men seriously, jag har inget att göra??? Exakt detta har varit min utsikt hela dagen????

Jag behöver vara frisk och ha ett liv NU.


Jag tänkte kalla den: "The perfekt life"

Det har kommit till fler sen jag tog bilden för tre minuter sen. I'm telling you!


zero zero zero zero

Hej barn. Tvingar mig själv att vara hemma och ha tråkigt idag. Eller okej, orkar knappt gå upp ur sängen. Idag är det jag och Friends som hänger!

Känner mig inte jättetaggad på att prata. Vill göra så mycket men har ingen ork. Puss.


Old gif - me.

I didn't do anything.

Tänker inte gnälla.

Tänkte bara säga att det skulle vara skönt om det slutade klia i hela mitt ansikte, öronen, ögonen och munnen, och om jag skulle sluta frysa ihjäl ena sekunden och vara överhettad nästa, och om det slutade vara ett sånt tryck i mina bihålor, och om jag inte behövde snyta mig varje minut och om mina ögon skulle sluta rinna och om jag inte skulle behöva nysa konstant.

Drygt liksom.

Nej oj, stryk det sista! Skulle ju inte klaga. Det sista tar vi bort! Resten är bara informativ fakta om några små drömmar i mitt liv. Puss.


Timing is everything

Ja men jag har ju verkligen tid att vara sjuk nu.


Watch my strength and fight even harder.

Ni vet den här dagen när man vaknar och vägrar gå upp, låtsas att klockan inte alls ringer och kastar tillbaka täcket över huvudet?

När huvudet värker, kroppen är varm, näsan rinner och man nyser konstant?

När man vinglar sig upp 40 minuter senare, möter en varelse med röda ögon och spretigt hår och inser att det är ens egen lite blekare spegelbild?

Sitter längst bak på danslektionen och tittar på energin som flödar över i hela rummet. Men äsch. Snart är jag tillbaka back on track!


Inspiration black&white

 

 


Hello mister, missed me?



10 fun facts om mig.

-
Jag bäddar alltid sängen. Alltid alltid. No matter om jag har försovit mig en timme. Sängen bäddas.

- Jag vill resa överallt. Se allt, uppleva allt, andas in allt som har med världen att göra.

- Jag skulle lätt kunna bara äta mackor en hel dag. Har väl hänt någon enstaka gång. (...................)

- Om jag ska se en ny film vill jag ha NOLL förväntningar på den och inte veta nästan något om handlingen. Vägrar höra på någon som har sett den, ens om den är bra eller inte.

- Jag älskar att skriva, skapa, fotografera, rita - känslan av att något produceras från mina fingrar.

- Däremot avskyr jag när någon läser det jag skrivit, ser det jag ritat osv. Yes, makes perfect sence.

- Jag har en konstig noja när jag äter. Jag kan inte äta upp först t.ex. yoghurten, sen mackan, osv. Jag äter en liten bit av allting hela tiden och får mini-beslutsångest vilken bit jag ska välja sist.

- Jag äter dessutom bara halva tuggummin.

- Min näsa är alltid jättekall.

- Ska jag köpa kläder eller smink har jag oftast inga problem att bestämma mig - spontanshoppar det mesta. Men så fort jag ska köpa mat får jag värsta beslutsångesten! Väljer tre timmar senare och är säker på att jag valde fel ändå.

Jobbigt det skulle vara i ett universum där alla var likadana känner jag nu.


Make up your mind

Kämpa. Andas. Sjunker ihop. Upp igen och börja jobba. Fokus i blicken. Fokus på mål.

Kämpa. Andas.


It is not just a drop in the ocean. It is my whole world spinning around.


let there be light


Ph + editing - Me

God morgon.
Både sköna och intensiva veckor har passerat och fler väntar. Det känns som om jag lever i ett ständigt vaakum, fast ett överfullt sådant. Ni vet, när inget händer fast det finns hela tiden ett underliggande tryck på saker man måste göra?

Har huvudet fullt med inspiration, men vägen dit är så sjukt begränsad! Vill lära mig hur man redigerar mer, hur man gör sidor i en tidning, hur man fotograferar bättre osv. Varför allt ska ta tid är ett mysterium, hade varit så mycket bättre om man bara kunde mata in kunskaper.

Borde inte sitta här, har mycket som borde göras nu nu nu. Vi hörs fina, gjorde en till gif som kommer upp senare. Puss!

Try try try... and try it again!



Min första gif. Jättefin, right?

Vi kan ju i alla fall se fram emot nästa, nu efter lite träning!


she´s sitting on your doorstep

Det är verkligen kallt ute!? Kom precis hem från fin catch-up dejt med Elin och hon är så bra? Och sen hör fina Olivia av sig och hon är också så bra? Alla är bara så bra?

Ja. Ville mest säga att jag lever. Tränar och hänger i skolan, försöker klämma in lite sömn, mat och vänner också. Balans mina vänner, det handlar om balans.

Just det! Det otroliga har inträffat - jag är utan min iPhone! Den är faktiskt bara på lagning, men det gör att det blir ännu glesare mellan inläggen då jag faktiskt inte använder datorn så ofta. Får väl den om någon vecka eller så, och för att utnyttja tiden har jag bestämt att min telefon ska få ett nytt skal! Har hittat så fina så fina, nu är bara problemet att välja. Och jag är ju så bra på att välja saker! Eller inte.

Nu måste jag sova fina ni, hoppas ni har det bra! Puss.



PS. iPhone-skalen hittar ni här. Kollaget gjorde jag som en översikt på de jag gillar. DS.


Life still going strong.

Hej barn!

Jag har börjat skolan och har fullt upp med allt som heter skola, vänner, övningskörning och årsbok. Så kommer det nog se ut de närmaste månaderna också.

Vet inte om jag har sagt det här, men i skolan så gör jag, Hanna och Lisa skolans årsbok som Projektarbete. Det är sjukt kul men också SJUKT mycket jobb. Det är inte bara vi tre som ska samarbeta, utan vi ska också samarbeta med en hel skola. Challange accepted!

Ska iväg snart och hjälpa till på Helping Hand med syster. Hon ska lära upp mig allt hon kan och om allt går bra kommer jag kanske börja arbeta där snart. Det kommer också bli jättekul, bara jag kan hålla mig borta från att köpa allt haha.

Nu vet ni vars jag håller hus i alla fall, även om det ibland är glest mellan inläggen. Puss fina ni.

Ph. Weheartit.


She could change the world with her hands on her back.

Imorgon går jag in på den sista terminen i gymnasiet.

Aldrig trodde jag att det här skulle hända mig! Att jag, JAG, skulle växa upp, ta studenten och bli vuxen. Det är sådant som andra gör.
Jag slutar skolan i år. I år börjar jag ta mina egna val, väljer vilken väg min framtid ska gå.

Jag är den flickan som för snart 13 år sedan (!) började 6-års lekis och inte anade att världen var så mycket större än skolgården jag lekte på. Samma flicka ska om bara några få månade stå i en vit klänning, balansera i för höga klackar och ha en vit mössa på huvudet.

Time flies. Sista tiden på gymnasiet. Den tanken är svår att tänka, den vill inte fastna. Att dagen skulle komma anade jag, men inte så snart.

Jag märkte knappt att höstterminen flög förbi. Och jag har hört att bara blinka, så har våren också sprungit sin väg. Snart står jag alltså där och undrar var tiden tog vägen, om jag missade den eller något.

Imorgon är början på en enda stor fet nedräkning som kommer att räcka fram till studenten. Det enda som finns kvar att göra nu är att försöka fatta vad som händer och springa med.

För det är nu det händer. Sista terminen på gymnasiet!

Ph. Weheartit.


Let all thoughts disappear for a while.

Åh skidor. Fint. Kallt. Bra. Hungrig. Snö.

Är på väg hem nu i bilen och åter igen sover alla utom jag (och mamma som kör). Jag har sovit kanske 10 minuter nu under hemresan. Det + 2,5 timme inatt känns inte helt bra, så varför kan jag inte sova?

Äsch, ska göra något. Vi är hemma om någon timme men jag har så sjukt tråkigt! Kanske väcker någon.

Bilden tog Elin på en Onepiece-Markus och övertaggade mig innan vi drog ut i backen. Fin dag. Bra. Skidor. Snö. Hungrig.


07.44

Hej. Jag har varit vaken i tre timmar. Själv då?

Sitter i den tysta bilen och alla utom jag och mamma, som kör, sover. Sov 2,5 timmar i natt och kan inte sova nu, känns stabilt.

Det är mysigt ändå. Ju längre norrut vi kommer ser världen mer frostbiten ut och mil för mil ser omgivningen hela tiden lite kallare ut. Vi är väl framme om en timme, framme till riktig snö och skidbackar och då har det kanske - till och med - hunnit ljusna!

Lätt värt att vara vaken några timmar till och se soluppgången i den sovande bilen. Soluppgångar kan vara det finaste som finns och sova kan man göra i himlen.

Ph. Weheartit.


Time to go. Fast. Speed it up.








Ph. 1-2 - weheartit. Ph. 3-4 - my sister/me

Vet ni vad jag gör imorgon? Antar att bilderna kan vara aningen ledande men i det här läget gör det inte det minsta. Är så sinnes TAGGAD!

Jag, min syster, hennes vänner och mina vänner drar till Romme för en dags skidor. Förstå hur kul det kommer att bli - älskar att åka skidor! En heldag får räcka för den här gången, men snart vill jag dra iväg på en lång skidresa. Alperna tack?

Ska vara vuxen, mogen och insiktsfull och gå och lägga mig snart. Åker 05.30 imorgon bitti och vill ändå vara hyfsat utvilad och inte alltför borta när jag ska kasta mig utför svarta stup imorgon.

Don´t just reach out for it honey. Get it!


Ph. weheartit.

I heard your dreams came true. Old friend, why are you so shy?



Den här dagen vigdes så fort jag reste mig ur sängen imorse till en stor fet kaffepaus.
Ville bara gå tillbaka till sängen och dra upp det tjocka duntäcket över huvudet och återigen drunkna i kudden. Men jag stod emot och läste istället Undrens Tid (A Walk To Remember) av Nicholas Sparks.

Fin start, och till stor del fortsättning på dagen.

När jag hade läst ut den så infann sig känslor av att hemmamys, som så sällan inträffar, skulle vara så himla rätt idag och känslan stannade faktiskt resten av dagen.

Så hemmamys blev det! Läsa, baka, sjukt varm dusch, osminkad och varva allt det här med att lyssna på Adele. Har kommit på att jag inte helt får tjata ut John Mayer, hur gärna jag än skulle vilja. Men Adele är så fin. Fin men sorglig. Lite som jag gillar. Fast mest fin då.

Ska kanske kolla på en film. Eller fortsätta lyssna på Adele och läsa. Eller måla. Den här dagen av kaffepaus är inte slut än, så jag tänker göra det bästa och mysigaste möjliga av den!






Ph. Weheartit.


Do it anyway

Vänder sakta men säkert tillbaka på dygnet - har redan varit vaken i en timme.
Behöver varva ner, slappna av och låta själen andas idag. Känns som att behövs.

För några dagar sedan hörde jag dessa ord, inte för första gången, men de grep tag i mig. Så sant, från början till slut. Läs och ta in, bearbeta och använd. Praktisera. Det är det värt.

Moder Theresas mest kända dikt:

Människor kan vara oförstående och självupptagna
- förlåt dem i alla fall.

Om du är snäll kan andra anklaga dig
för att vara självisk och ha dolda motiv
- var snäll i alla fall.

Om du är framgångsrik attraherar du
en del falska vänner och några riktiga fiender
- var framgångsrik i alla fall.

Om du är ärlig och uppriktig
kommer någon att försöka lura dig
- var ärlig i alla fall.

Det som har tagit dig många år att bygga upp
kan förstöras av andra över en natt
- bygg i alla fall.

Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka
- var lycklig i alla fall.

De goda gärningar du åstadkommer idag
blir bortglömda redan i morgon
- gör goda gärningar i alla fall.

Om du ger världen det bästa du har att ge
kanske räcker det inte ändå
- ge världen ditt bästa i alla fall.

När allt kommer omkring
handlar det om dig och ditt Högre Jag.
- det handlade aldrig om de andra, i alla fall.

Ph. Weheartit.


Come, my dear. I will show you a universe of worlds you never knew existed.

En riktigt tjock, stor och inbunden bok. Sida 74 av 635. En roman, helst, där handlingen utspelar sig i ett gammalt eller nutida London. Dublin skulle funka precis lika bra.
Små gränder, soliga parker, trånga fik och andlöst intressanta personligheter.

Och sen kommer man till skiftet, ändringen och höjden av hela boken. Där allt ändras, karaktärer överraskar och handlingen plötsligt vänds till någons fördel och någons nackdel. Då man inte har någon aning om hur det ska sluta och kan inte lägga ifrån sig boken för resten av dagen.

Där vill jag vara idag! Vill börja läsa Sagan om Ringen-triologin, Narnia böckerna, Harry Potter och många många fler.

Lovely, we have a plan.

Ph. Weheartit.


03.50

Nu sitter jag här. Igen.
Sitter uppe under nattens timmar och är upprymd av inspiration. Som vanligt mitt i natten. Inte på morgonen, dagen eller kvällen. Natten.
 
Men nu tänker jag faktiskt inte göra något åt inspirationen som susar i mitt huvud! Jag tänker inte skriva den där texten, skissa den där bilden, städa ur den där lådan eller leta reda på det där perfekta fotot på weheartit.

Jag ska vända tillbaka på dygnet och få ut något av dagens ljusa timmar. Inte försova mig till klockan ett. Igen.

Starting now. Vi hörs när mitt nya (urtrötta) liv börjar imorgon bitti!

Ph. Weheartit. Som vanligt.


Sun, clouds and sky above, take me in your arms!

Kom på att jag inte har berättat en sak för er...

JAG SKA HOPPA FALLSKÄRM!

I maj så hoppar jag, Elin, Nelly och Sandra ut ur ett flygplan och skrattar med fåglarna jämsides uppe i himlen. Helt SINNES vad kul det kommer bli.

Vyn från de här fotona kommer jag snart att se med egna ögon och känna adrenalinet pumpas ut i hela min kropp och riktigt LEVA.

Liv, frihet och ett fall med spänningen om något tar emot eller inte. Jag längtar!

Ph. Weheartit.


Tysta inte den stilla rösten, förstärk den och låt dånet eka.

Idag är en sån dag. Då man vaknar yrvaket klockan två och hoppas hoppas att man såg fel tid, för inte kan ju klockan vara två?

Jo då, tiden har runnit förbi. Nu ska jag ta tag i mitt liv innan ännu mer springer iväg.

En skiss jag gjorde för några dagar sen. Den blev okej, skulle behövas en del justering men den lärde mig mycket.


Tjugohundraelva blir tjugohundratolv.

Jag sa att jag skulle göra en lista över 2011 och här, 03.58, har ni resultatet. Den ursprungliga listan är stulen från Hanapee.

Mina damer och herrar, här har ni det - mitt 2011:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag spelade en helt galet kul roll i en teaterpjäs (som hade premiär utan genrep!), sprang runt en bil vid rödljus, jobbade på ett inflytelserikt jobb och blev kallad 16-åring i tidningen, blev skjutsad på ett cykelstyre, hade en pyromanpicknick och spillde ut ett helt glas cola över mig! Och testade alla dippsåser på både Max och McDonalds. Tror inte jag har nämnt det, men jag gillar faktiskt inte dipp...

image description

Har du några nyårslöften?
Se förra inlägget. Kom på att jag vill måla mer också.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte vad jag kan komma på (?), men nästa år får jag i alla fall en liten kusin i Vietnam!!! <3

Vilka länder besökte du?
........
HAHA inga!?!? Kan det verkligen vara så? Tror inte det faktiskt, har varit en riktig svensk viking hela året. Oj oj vad jag kommer ta igen det snart!

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Många! Hela Sverigeresan i augusti, alla promenader och samtal med vänner, när vi åkte skidor i Upplands Växby och då jag första gången körde bil. Och verkligen 11/8-11 - mitt högra ben växte ut ca. 1,5-2 cm.




Vad var din största framgång 2011?
Jag gjorde saker jag egentligen inte vågade. Jag pratade om jobbiga saker och släppte folk nära på livet. Kom närmare Gud och gjorde saker som var läskiga, men som gav så mycket tillbaka. Jag kämpade för bra betyg och fick disciplin till att kämpa ännu hårdare.

Största misstaget?

Alla gånger jag sett förbi mig själv, fokuserat och lagt energi på fel saker och stängt in mig i mig själv.

Bästa köpet?
iPhone, skidor (!!!!), garderob, Doctor Martens <3 och smink sen jag började köpa från Make Up Store.


Vad spenderade du mest pengar på?

Skor, kläder, mitt hår (!) och för mycket tuggummi.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag och mormor såg Linnéablommor i Linnéträdgården. Jag har världens bästa vänner. Och som en stor fet bonus on top of everything else kidnappade några av dem mig med nylonstrumpbyxor på huvudet.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Veronica Maggio, speciellt "Snälla bli min igen", OneRepublic "Good life", Coldplay "Every teardrop is a waterfall", John Mayer "Gravity" (och alla andra), Phil Wickham "You´re beautiful", Josh Wilson "Saviour please", Jesus Culture "Your love never fails" och.............. (trumvirvel) "UPP OCH HOPPA LIGG INTE OCH DRA DIG!"

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har på många plan varit ett bra år och jag önskar att jag kunde säga gladare. Men trots höjer kan det finnas många dalar, tyvärr.

Vad önskar du att du gjort mer?
Öppnat mig, tagit för mig, förlåtit och ibland bara släppt allting och andats.

Favoritprogram på TV?

Svårt att säga eftersom jag knappt tittar på TV. Men Gilmore Girls, How I Met Your Mother och The Big Bang Theory.
Just det- överraskande nog var årets julkalender nästan i klass med Mysteriet på Greveholm, och det är inte dåligt!


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Kom hem från en överraskningsfest. Grät, blev väckt med fina presenter, skypade med systrami i Indien, åt lunch på en vegetarisk restaurang, shoppade, gick på bio och testade dipperna på McDonalds. I stora drag liksom.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Den har växlat en hel del! Från Uggs och långärmade tröjor, till mer rock och t-shirt, till jeans och Converse, till kängor och shorts och långa koftor, till klackar och klänning, till strumpbyxor och knästrumpor och Doctor Martens, till heels och skjorta och blus, till en salig röra av alltihop. Brukar bli så. Och läppstift och skinnjacka på det!
Håret har gått från mörkbrunt-med-inslag-av-rött till blonette till någon liknande nyans av mitt egna blonda.







Den bästa nya personen du träffade?
Träffade så många fina människor! På jobbet - Jënni, Petra, Orfeas, Mathilde och Shatil. På Sverigeresan fanns det så många fina att jag inte kan välja - Simen, Olivia, Lydia, Katarina, osv.


En snabb summering av 2011 skulle vara omöjlig att göra. Jag har gjort så myckte och träffat så många människor, men det har inte varit lätt heller. Jag har vuxit i mig själv och sett mina fel och brister.
Jag har gått från att vara den här tjejen:


... till att bli den här tjejen:


Ytan har ändrats, putsats och polerats men inuti bankar samma lilla flickas hjärta.
Nu är det dags att blicka framåt och börja röra sig - ett nytt år väntar. Och det kommer bli det bästa hittills!


I´ve got a few things I´ve been waiting to do.

 

Sitter här vid en vanlig dator och skriver för en gångs skull och inte från min telefon. Det är en helt annan känsla! Låta skärmens sken lysa upp ansiktet, höra fingrarna knappra på tangenterna i en jämn takt och ha John Mayer strömmande ur högtalarna.

Det ger en trygghet på något sätt, eller i alla fall en känsla av att det är på riktigt. Att när jag avsätter tid för att slå på datorn och låter fingrarna flyga över tangentbordet så produceras något, något skapas. Tankar sätts svart på vitt i stället för att stanna just som tankar.

Det var inte alls det här jag tänkte skriva. Min tanke var att med öppna armar välkomna det nya året! Så mycket kommer att hända, börja, sluta och förändras. Och jag ser verkligen fram emot det. Mycket är nytt och skrämmande, men mycket är också nytt och spännande.

I år kommer jag att på riktigt få ta tag i mitt liv och själv bestämma vart min väg ska gå. Jag ska ta studenten. Jag ska gripande hoppa fallskärm! Det är så mycket som ligger framför och jag vill nästan bara suga åt mig alltihop med en gång.

Jag är har aldrig varit för nyårslöften, men varje år har jag skrivit ner mål, riktlinjer, för den väg jag vill att mitt liv ska ta det kommande året. Det hjälper väldigt mycket, och är inte så hårt och dömande som löften ofta kan vara. Ett löfte är till för att hållas, och har man brutit det har man också misslyckats. Men ett mål tillåter en att falla på vägen, för att sedan resa sig upp och fortsätta kämpa.



Det är mycket jag vill i år. 2012 ska vara mitt år, men även ett år som jag vill dela med ofantligt många andra.
År 2012 vill jag:

- Skriva.
Få ner mina tankar på papper och skapa, med en skaparglädje som aldrig förr.

- Våga drömma utanför mina egna gränser. Våga tillåta mig själv att hoppas, sätta ribban högt och leva fullt ut.

- Prioritera som jag inte gjort förut, ta hand om mig själv.

- Andas, stressa ner och låta andra ta över när det behövs. Inte ta på mig allt ansvar för allt, utan kunna släppa kontrollen.


Jag har många fler uppskrivna, men dessa tror jag på och vill verkligen ta tag i! Och för den som tror är ingenting omöjligt. 2012 - here we go!

RSS 2.0